Sommerdessert
Disse pandekager er ikke mindre end de bedste i hele verden efter vores smag. Hyldeblomstsaften giver dem en fantastisk smag og gør dem dejligt svampede.
Vi har lavet en hjemmelavet chokoladesauce med hyldeblomst hertil. Lidt god vaniljeis og et drys hakkede nødder gør ikke oplevelsen ringere.. De smager også fantastisk som det er.
Desuden har vi eksperimenteret med at lave fritterede hyldeblomster. Det kan varmt anbefales.
Opskriften på hyldeblomstsaften får du lige her: Hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Hyldeblomstpandekager
(10- 15 stk)
350 g Mel
4 Æg
3 dl Mælk1 stk. pilsner
1 dl Koncentreret Hyldeblomstsaft
2 spsk Sukker
1 knivspids Salt
Fedtstof til stegning
Pisk æg, sukker og salt sammen. Tilsæt mælk, øl og hyldeblomstsaft. Sigt melet i og pisk igennem. Lad dejen hvile ½ time. Kom fedtstof
på en varm pande og hæld ¾ dl dej på panden. Steg pandekagen ved god varme til den er gylden. Vend den og steg den på den anden
side. Læg den på et fad og fortsæt indtil dejen er brugt op.
Chokoladesauce med Hyldeblomstsaft
50 g Sukker
150 mørkt chokolade
1 tsk vanillesukker
2 – 3 spsk fløde
2 – 3 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
30 g Smør
Varm sukker op med fløde og hyldeblomstsaft, til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen. Bræk chokoladen i mindre stykker og rør den
i sukkerlagen, til den er helt smeltet. Pisk vanille og smør i saucen. Ønsker du en tyndere sauce tilsættes lidt mere hyldeblomstsaft.
Friturestegte Hyldeblomster
Som tilbehør til desserter er disse friturestegte hyldeblomster både virkelig lækre og flotte.
10 hyldeblomstskærme
Beignets dej:
25 g hvedemel
1 spsk olivenolie
1 knivspids Salt
½ glas lunkent vand
1 Æggehvide
Olie til dybstegning
Melet røres med vand, olivenolie og vand. Pisk æggehviden stiv med lidt salt og vend hviden i dejen. Varm olie godt op i en tykbundet gryde. Tag hver hyldeblomstskærm i stilken, dyb den i dejen og læg den forsigtigt ned i den hede olie. Steg ganske kort til dejen tage farve. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. S