Hjemmelavede ispinde

Hjemmelavede ispinde

Parfait er det franske ord for det, som vi her i Danmark kalder hjemmelavet flødeis. I Frankrig, som isen stammer fra, laves parfait altid med flødecreme, æg, sukker og sirup for at skabe en vaniljecreme-lignende puré. Herefter tilsættes forskellige smagsingredienser. Hjemmelavet is er noget af det lækreste, man kan forestille sig, og det er faktisk ret nemt at lave. Du kan lave den på mange andre måder end den franske, for eksempel med fløde eller yoghurt eller som sorbet. Du kan bruge alle årstidens friske frugter og bær og alle de gode, gedigne råvarer. Her giver vi dig inspiration til nogle virkeligt lækre kombinationer.

Grundopskrift på Parfait

3 dl piskefløde, 2 æggeblommer, 50 g sukker, 1 tsk. vaniljesukker eller korn fra ½ vaniljestang. Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommerne hvide med sukker og vaniljesukker. Bland fløden i og frys blandingen i et par timer. Tag isen ud og bland fyldet i. Kom isen i formene og frys dem igen i mindst et par timer. Hvis du vil dyppe toppen af ispindene i noget, skal de fryses helt, dyppes og nedfryses igen.

Jordbæris med friske jordbær smager fantastisk. Her har vi blendet en håndfuld friske jordbær og rørt dem i ismassen. Vi har pyntet isen med jordbærspåner. Chokoladeparfait: Til denne is smeltede vi blot 100 g god, mørk chokolade, som vi blandede i ismassen. Vi rørte med vilje ikke chokoladen helt ud for at skabe det flotte mønster. Da ispindene var frosset helt og kunne tages ud af formene, dyppede vi toppene i chokolade. Is med nøddekrokant: Til denne yderst lækre is skal du bruge 100 g mandler og 50 g sukker. Mandlerne smuttes og kommes på en pande sammen med smeltet sukker. Når blandingen begynder at karamellisere, hældes den over i et fad, der er beklædt med et stykke bagepapir, og derefter skal krokanten størkne til næste dag. Lav en portion parfait-is og bland hakket krokant i. Frys isene i formene, tag dem op og dyp dem i smeltet, mørk chokolade. Der skal arbejdes hurtigt, når de skal dyppes. Server gerne ekstra krokant til isen. Flødeis med banan/vanilje og kokos er inspireret af opskriften på vores yndlingssmoothie. Her har vi blendet 2 modne bananer og 50 g kokos og blandet det i yoghurtisen. Når isene er frosne, drysses de med mere kokos.

 Grundopskrift på youghurtis

2 pasteuriserede æggeblommer, 150 g flormelis, 500 g græsk yoghurt. Pisk æggeblommerne hvide med flormelis. Tilsæt græsk yoghurt. Hæld blandingen i en fryseegnet skål og sæt den i fryseren. Rør blandingen igennem, når den er delvist frossen, og tilsæt fyldet. Isen er helt frossen efter 4-6 timer.

 Du kan lave helt samme slags fyld til yoghurtis som til parfait. Yoghurtis med hindbær laves ved at blende 100 g friske hindbær og blande dem med isen, når den er delvist frossen. Drys eventuelt med frysetørrede hindbær. Brombær is laves med friske brombær, der moses med en gaffel og blandes i isen, når den er delvist frossen. Pynt med smeltet, hvid chokolade.  Du kan også lave en virkelig lækker lakrids is ved at blande 1 spsk. lakridspulver i isen, når den er delvist frossen. Drys med lakrids ved servering..

 Velbekomme og god sommer. 

Forrige
Forrige

Rabarbertriffli

Næste
Næste

Sommerdessert