Fransk Gæstemiddag

Festin Rustique

Temaet i denne skønne gæstemenu,  er det franske. Ikke finere fransk madlavning, men den mere rustikke, jævne og enkle udgave af det franske landkøkken. Her er det de gode råvarer og det hyggelig samvær der er i højsædet. Menuen her består af fem små retter, alle klassiske franske. Fransk løgsuppe Ratatouille, Moule marinière og Crepes suzette. Klik på navnet på rette og du bliver linket direkte til den enkelte opskrift.   Velbekomme !

Borddækningen er uformel og hyggelig. Vi har lavet er bord af en rustik, gammel låge, over et par gamle malerbukke og sat et par bænke til. Bænkene har vi fyldt med hyggelige skind og puder. På hver kuvert har vi stillet en fil de fer bordskåner, hvorpå menukortet ligger. På en papirspose har vi skrevet de franske ord for retterne. Herpå et lille bundt krydderurter.  Servicet er udelukkende forskellige gamle tallerkner. Det samme er servietter, bestik og glas. Det giver kun en ekstra charme, at tingene er forskellige, - også når du inviteret gæster. Midt på bordet har vi fyldt et gammelt træfad med mos og masser af løgvækster. For ikke at beskadige fadet har vi lagt plastic i bunden, under mosset. Løgvæksterne har jo deres egen "vandforsyning" i form af løget og derfor behøver de ikke yderligere  vand. Brug altid de ting der enten kan tages ind fra naturen eller som er i sæson, så de kan købes billigt ved blomsterhandleren. Så kan du nemt lave en flot bordopdækning for ingen penge.

 God påske til dig.

Forrige
Forrige

Når en passion bliver til en livsstil

Næste
Næste

En god sag