Moule marinière

3-4 kg  friske muslinger, 2 løg, 4 fed hvidløg, 1 porre, 1 bundt persille, 1 dl tør hvidvin, lidt  olivenolie, salt og peber.

Start altid med at rengøre muslingerne grundigt under rindende vand. Gå hver enkelt musling efter med en lille kniv og fjern skægget, der sidder og stikker ud af skallen. Hvis muslingen er åben, skal den kasseres. Hvis du efter tilberedningen finder en musling, der ikke har åbnet sig, skal den også kasseres. Hak løg og hvidløg fint og skær porren i meget tynde ringe. Kom lidt olie i gryden. Kom løg, hvidløg, porre og persille i og lad det sautere. Tilsæt nu hvidvinen og herefter de rensede muslinger. Damp dem ved ret høj varme. Ryst gryden af og til undervejs. Damp dem kun i cirka 5 minutter.  Server et stykke godt brød til.

 

Forrige
Forrige

Crepes suzette 

Næste
Næste

Ratatouille