Løgsuppe
Nogle gange er det mest simple, det der smager allerbedst. Denne suppe kommer ind under denne kategori.
Til 4 personer skal du bruge: 3 store løg, 3 fed hvidløg, 1 dl hvidvin, 1 l hønsefond, et par laurbærblade, 1 lille bundt timian, lidt olie og smør, 4 plader butterdej.
Pil og hak løg og hvidløg. Kom olie og smør i en gryde og sauter løgene, timian og laurbærblade heri i cirka en time ved svag varme, til de er karamelliseret. Nu tilsættes hvidvin. Lad vinen koge helt ind, og tilsæt så fond. Lad suppen simre i 30 minutter. Tag timian og laurbær op. Smag til med salt og peber. Kom suppen over i portionsskåle, der er ovnfaste. Rul hvert stykke butterdej ud til en firkant og læg det på hver skål. Skru ovnen op på 250 grader. Bag suppen indtil butterdejen er gylden og server straks.