Vintermad: Osso buco med mos
Vi danskere har taget denne italienske ret til os for mange år siden. Det er en fantastisk simreret, der passer perfekt til vintersøndage i vintertiden.
Osso buco
Til 4 personer skal du bruge:
4 stykker okseskank
Salt og peber
Olie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g gulerødder
100 g pastinak
1 porre
1 dåse hakkede tomater
1 spsk tomatpure
2 dl hvidvin
3 dl oksebouillon,
Laurbærblade
persille
Timian
Rens og skær grøntsagerne i mundrette stykker. Fordel dem i et ildfast fad med låg eller en tykbundet gryde sammen med de andre ingredienser. Læg låg på og lad retten simre i tre timer, gerne mere.
Mos som tilbehør
Lav dertil en mos af 500 g kogte kartofler og 200 g kogte gulerødder. Tilsæt salt, peber, lidt bouillon samt smør til mosen. Der kan tilsættes andre grøntsager og rodfrugter alt efter smag og behag.