Vintermad: Kylling med rodfrugter
På denne tid af året er det godt med lidt tunge retter med rodfrugter og masser af krydderier, der varmer. Rodfrugter er både sund og billig mad lige nu, hvor der ikke er så meget andet, der er i sæson. Her giver vi dig inspiration til lækre og rustikke vinterretter, der ovenikøbet er nemme at lave.
Kylling med rodfrugter
100 g rødbede
100 g pastinak
100 g champignon
100 g rosenkål
100 g tomater på stilk
100 g gulerødder
300 g kartoffel (evt. søde kartofler)
50 g løg
Frisk timian
Lidt olivenolie
Salt og peber
Mozzarella
600 g kyllingebryst
½ tsk sukker
Rens og skræl alle grøntsagerne. Skær dem i rustikke stykker og fordel dem i en bradepande. Drys med krydderier samt olie blandet med sukker. Bag dem i ovnen ved 120 grader i tre timer. Steg kyllingen sprød på en pande og læg stykkerne oven på grøntsagerne. Skær mozzarellaen i skiver og fordel den over retten. Skru ovntemperaturen op til 200 grader. Bag retten, indtil osten er smeltet. Server den eventuelt med creme fraiche, som er blevet rørt op med friskpresset hvidløg. Der er rigeligt til 4 personer i denne portion.