Vildtgryde
Dette er virkelig en af vores yndlingsretter, der kan spises hele året rundt. Vi laver den med en lækker salat a la waldorf, samt kartofler, men den smager også fantastisk med kogte ris, en bagt kartoffel, kartoffel- eller rodfrugtmos.
Vildtgryde
1 kg kød fra dådyr,
150 g bacon i tern, 1 hakket løg,
2 snittede gulerødder, 1 persillerod, 1 pastinak,
salt og peber,
50 g smør,
2 dl mælk, 1 dl piskefløde,
ribsgele, 100 g blåskimmelost og lidt saucekulør.
Svits løgene i en gryde. Tilsæt grøntsagerne, der er skåret i små tern og lad også dem brune lidt. Brun herefter kødet og tilsæt vand, så kødet lige er dækket. Lad det hele simre et par timer eller tre ved svag varme. Si kød og grøntsager fra og lad væden koge endnu mere ind. Rist bacon og tilsæt det. Tag kødet fra eventuelle ben og findel det, inden det kommes tilbage i fonden. Tilsæt ribsgele, mælk og fløde. Tilsæt osten og lad det hele simre lidt endnu. Smag til med salt og peber og tilsæt til sidst kulør, til gryderetten har den rette farve. Hertil serveres kogte kartofler og Waldorfsalat.
Salat a la Waldorf
1 måske 2 syrlige æbler,
100 g selleri,
50 g valnøddekerner,
50 g blåskimmelost, - kan undlades
1 dl creme fraiche,
Salt, hvid peber,
100 g vindruer
Skræl og riv æbler og knoldselleri. Bland blåskimmelosten med creme fraiche og smag dressingen til med salt og peber. Halver druerne og nødderne. Gem lidt af begge dele til pynt. Vend det hele sammen.