Vegetarposteg

Opskriften på denne vegetarposteg har jeg fået af Ketty, som er trofast læser af magasinet. Hun har været vegetar i mange år og hjælper mig med lækre opskrifter som alle elsker, også dem der elsker kød. Tærten eller postegen her er blevet en af vores favoritter her i huset og også en af de ting jeg kan finde på at servere til en workshop herude. vi spiser den hele året rundt.

Den rækker til 6 personer. Du skal bruge;

2 spsk kokosolie
1 løg
2 fed hvidløg
200 g champignon
100 g rødpeber
200 g gulerødder
200 g kartofler
200 g hakket grønkål
1 dåse linser
3 tsk salt
peber efter smag
3 store æg
2,5 dl soja/mandelmælk
200 g reven ost
1 pakke butterdej

Skræl alle grøntsagerne og skær dem i meget små tern. Steg dem møre i olien. Pisk æg, mælk og ost sammen og bland med grøntsagerne. Bunden af fadet smøres med lidt olie og dækkes af butterdej. Bages ved 200 grader, til dejen hæver - tages derefter ud af ovnen og fyldet hældes over - dæk med butterdej (du behøver ikke lavet så dekorativt et låg som her) pensles med lidt sammenpisket æg og kom den igen i ovnen ved  200 grader i ca. 30 minutter.

 Serveres evt. med en let salat til.

 

Forrige
Forrige

Nye asparges med sauce mousseline

Næste
Næste

Stegt flæsk med verdens bedste persillesauce