Stegt flæsk med verdens bedste persillesauce

Kåret som Danmarks nationalret, skal den selvfølgelig med her! Elsket af mange danskere og hadet af nogen. Blandt andet min datter.. men vi spise det nu af og til alligevel. Mændene i familien tilhører den gruppe der elsker det! Vi laver altid kødet på grillen, - eller i ovnen så slipper du for mados i huset. Saucen er virkelig god og den kan du jo spise til helstegte rødspætter eller en fiskefrikadelle.

Til 6 personer, skal du bruge:

1500 g fersk flæsk i skiver - det lyder af meget med det svinder meget under stegning
750 g kartofler, alt efter hvor sultne i er, jeg supplerer med grøntsager som gulerødder og broccoli
salt og peber

Verdens bedste persillesauce:

2 spsk smør
2 spsk mel
1/2 liter letmælk
1 bouillionterning
1 stor håndfuld frisk persille
salt og peber
1 spsk østerssauce

Sæt kartoflerne over. Hvis det ikke er sæson for nye kartofler, vil jeg altid skrælle dem først. Tilsæt salt og lidt sukker til kogevandet. Det giver en god smag. Kog dem til de er møre, cirka 15 minutter og hæld så vandet fra og læg et viskestykke over, indtil de skal bruges. Dup flæsket af med køkkenrulle og salt det let. Steg det i ovn eller på grillen, på en grillplade, - til det er sprødt. Hold det varmt i ovnen ved svag varme.

Smelt smørret i en gryde og piske mel i, Tilsæt mælken af flere omgange og pisk godt hele tiden, så den forbliver jævn og glat. Når alt mælk er tilsat, så lad den lige koge et par minutter imens du fortsat pisker. Er den for tyk, tilsættes lidt mere mælk. Kom bouillon, salt, peber og østerssauce i og lade det simre videre, imens du vasker og hakker persillen fint. Kom persillen i og kog saucen igennem endnu engang.

Velbekomme

Forrige
Forrige

Vegetarposteg

Næste
Næste

Rugbrødslagkage