Nye asparges med sauce mousseline

Det er lidt af en luksus at lave hjemmelavet mousseline sauce, men hvor smager det dog fantastisk godt. Her har vi sat den sammen med æg og asparges, men prøv at skifte æggene ud med friske stenbiderrogn, når de er i sæson. Det er det absolut bedste måltid man kan få hvis du spørger mig!

Til retten her, som er forret eller frokost til 4-6 personer skal du bruge;

12 grønne asparges, 1 dl vand, 1 tsk. salt
4 letkogte æg, 4 radiser, 4 kålblade, karse 

Sauce Mousseline:

2 æggeblommer
140 g smør
1/2 tsk. salt
saften fra 1 citron
1,5 dl piskefløde
peber

 

Knæk enderne af aspargesene og damp dem i letsaltet vand et par minutter. Kog æggene i 8 minutter. Pil og hak dem. 

Kom smør i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Hæld det klarede smør i en skål, og kasser vallen. Kom æggeblommer i en ren gryde pisk dem sammen med citronsaft og salt. Varm op under lav varme, til æggeblommerne begynder at tykne. Det må endelig ikke koge! Pisk smør i, lidt ad gangen. Tag gryden af varmen, når alt smørret er pisket ind i saucen. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i saucen. Smag til med salt og peber.

 Anret asparges, kål, hakket æg og karse og server saucen til.

Forrige
Forrige

Pariserbøf

Næste
Næste

Vegetarposteg