Rugbrødslagkage
Denne lagkage har fulgt os i rigtig mange år, på Jeanne d´Arc Living. Vi fik den første gang, da vores medarbejder Karen, som stoppede da hun blev 80, havde den med til os en dag på arbejde. Siden da er den blevet lavet virkelig mange gange og den er blandt en af de mest populære kager, på Cafe Moulés hvor jeg også af og arbejder.
Lagkagebunde:
4 æggeblommer
4 æggehvider
250 g sukker
125 g revet rugbrød uden kerner, (vi bruger de rester vi har, også med kerner, det går fint)
1 spsk mel
1 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 spsk kakao
60 g hakkede nødder
Fyld:
1/2 l fløde
Evt. et par spiseskefulde god marmelade
Pynt;
200 g rysteribs, eller friske bær, hvad der er muligt at få
100 g hakket chokolade
Sådan gør du:
Kom rugbrødet i en minihakker, så det bliver finere, hvis der er kerner i. Æggeblommer og sukker piskes hvidt. Resten af ingredienserne vendes forsigtigt i, med undtagelse af æggehviderne, der piskes stive og vendes i dejen til sidst. Fordel dejen i to springforme. Bages ved 200 grader i 15 minutter på nederste rille. Lad bundene køle helt af. Pisk fløden og tilsæt evt. marmelade. Fordel skummet mellem lagene og ovenpå kagen. Pynt med bær og chokolade.