Rabarbertriffli
Lige nu bugner haverne og grønthandlerne med friske danske rabarber. Lav blandt andet denne skønne og virkelig nemme Rabarber Trifli
Det skal du bruge:
500 g rabarber
Cirka 300 g sukker
1 stang vanille
25 - 30 makroner
1/4 l fløde
Sådan gør du:
Rens rabarberstilkene og snit dem i 1 - 2 cm stykker. Kom dem i en gryde, tilsæt sukker og vaniliestang. Kog grøden under svag varme, til rabarberne er møre. Lad grøden køle af og tag vanillestangen op. Pisk fløden til skum. Anret grøden lagvis i en skål med knuste makroner. Pynt med flødeskum og små syrenblomster, som er spiselige. Det smager også himmelsk at lave trifli af lige dele rabarbergrød og jordbærgrød.
Tips:
Høster du flere rabarber, end du kan nå at bruge, så frys dem. Skær dem i passende stykker og frys dem i poser. Opskriften her kan sagtens laves året rundt og også af frosne rabarber. Det er skønt at have lidt sommer på frost, når den kolde vinter kommer.
De smukke, store blade kan du bruge som dækkeserviet eller til at pakke om en buket blomster.