Nemme Fastelavnsboller

Endnu engang har Mathilde været i køkkenet og tryllet. Denne gang er det tre opskrifter på supernemme fastelavnsboller, lavet med færdig butterdej. Fyldet har hun eksperimenteret lidt med. Den første er lavet med tanke på Lars, hendes far - som ELSKER karamel og kombinationen med friske æbler. Den med bær er mere traditionel, hvor den med en snert af chili i marmeladen er noget helt særligt. Du kan fylde butterdejsbollerne med den slags fyld du bedst selv kan lide. Nogle supermarkeder sælger også pakker med fastelavnsboller på frost. Et hack med dem er at bage dem og putte flødeskum, evt. rørt med lidt marmelade indeni og vupti du har fastelavnsboller. De er alle sammen helt er på højde med dem fra bageren og det tager vitterligt ikke lang tid at lave dem.

Fastelavnsboller med bær
1 x butterdej
2,5 dl piskefløde
3 spsk. mamalade
0,5 pakke kagecreme (pulver)
Mælk til kagecreme (Følg anvisning på pakken)
1 bakke friske bær
2 spsk. flormelis

Rul croissant dej til boller og kom dem i ovnen som anvist på bakken. Pisk fløden til flødeskum og bland mamaleden i. Herefter piskes pulveret og mælken sammen til kagecreme. Når bollerne er færdige og kølet godt af skæres de midt over. Kagecremen smøres ud på midten, udenom sprøjtes flødeskummen. Inden toppen bliver lagt på, lægges der friske bær ind i midten. Bland vand og flormelis til en glasur til at pynte toppen med. Eventuelt brug ekstra bær til pynt.

Du kan se i filmen herover, hvor nemme de er at lave.

Velbekomme.

Fastelavnsboller med æble

1/3 dåse kondenseret mælk
1 dåse dej til croissanter/butterdej/frosne fastelavnsboller
2,5 dl fløde
2 dl creme fraiche
1 Æble

Sæt 1 dåse kondenseret mælk til at koge i ca.3 timer, i dåsen. så det bliver til karamel. Rul butterdej dej til boller og kom dem i ovnen som anvist på pakken. Pisk fløden til flødeskum og bland det derefter sammen med creme fraiche. Riv æblet og rør det sammen med cremen. Når bollerne er færdige og kølet godt af skæres de midt over. Karamel og flødeskums cremen smøres ud på bollerne. Til pynt kan der puttes lidt mere karamel på toppen og æble i skiver.

Du kan se i filmen herover hvordan Mathilde har lavet dem.

Velbekomme.

Fastelavnsboller med Chili

1 x butterdej
0,5 pakke kage creme (pulver)
Mælk til kage creme (Følg anvisning på pakken)
2,5 dl Fløde
3 spsk hyben mamalade med chili
1 bakke bær
2 spsk flormeles
Chiliflager (frivilligt)

Rul crossiantdej til boller og kom dem i ovnen som anvist på bakken. Pisk fløden til flødeskum. Herefter piskes pulveret og mælken sammen til kagecreme. Når bollerne er færdige og kølet godt af skæres de midt over. Kagecremen smøres ud på midten, udenom sprøjtes flødeskummet. Inden toppen bliver lagt på, lægges der mamalade i midten, ca. 0,5 spsk. på hver. Bland vand og flormelis til en glasur til at pynte toppen med. Eventuelt brug lidt chiliflager på toppen for pynt og smag. Du kan selv lave chilimarmeladen ved at tilsætte lidt chiliflager til en hybenmarmelade du har købt. Den her iv har brugt er dog fra Arla Unika, hvor der er chili tilsat i forvejen.

Du kan se i filmen herover hvordan Mathilde har lavet dem.

Velbekomme

Forrige
Forrige

Valentine

Næste
Næste

Svampet Squash kage