Muslinger

Det er stadig sæson for blåmuslinger. Men siger at hele vinterhalvåret er sæson. Så der er stadig tid til at nyde dem. Jeg har været i gemmerne og finde de bedste opskrifter jeg har med muslinger. Favoritten er helt klart Anettes opskrift på muslingesuppe. Jeg husker stadig da jeg fik den første gang, da vi besøgte hende for at lave en artikel i hendes hjem. Jeg var egentlig ikke så vild med muslinger, men af høflighed smagte jeg den. Det blev vendepunktet for mig, det smagte helt guddommeligt!

Til 4 personer anbefalede Anette, at du laver denne portion:
3 kg friske muslinger. Cirka 750 g pr. person

1/2 flaske hvidvin
1 spsk herbes de Provence
5 laurbærblade
1 hakket skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk smør
1 tsk karry
2 spsk mel
1/2 l piskefløde
1/2 l creme fraiche 38 %
Salt og peber
Frisk persille

Hertil frisk brød

Sådan gør du:

Muslingerne skylles grundigt. De, der ikke er lukkede, kasseres. Damp muslingerne i hvidvin og Herbs de Provence sammen med fem laurbærblade, hakket skalotteløg og finthakket hvidløg. Damp, til muslingerne er åbnet. Tag dem op af gryden med en hulske og lad dem køle af. Kog saften ned til det halve. Fjern den del af skallen, som muslingen ikke sidder på. Opbag en sauce af smør. Brænd en anelse karry i smørret og kom mel på. Bag op med saften fra muslingerne, piskefløde og creme fraiche. Kog op og smag til med salt og peber. Tilsæt masser af persille og muslingerne lige inden servering.  Duften er helt fantastisk og smagen ligeså… Anrettes evt. på små fade eller dybe tallerkener. Læg intet bestik. Brug muslingeskallen som ”ske” og spis brød med fingrene... på rigtig fransk manér. Bon Appetit!

Den næste ret er sådan en lille snack - en APERITIF Hors d’oeuvre - med ovnfriterede  muslinger. Den er bare simple og virkelig go. Til 4 personer skal du bruge:

Cirka 40 muslinger
2 spsk reven parmesanost
2 fed presset hvidløg
En håndfuld persille
4 spsk smør

 Sådan gør du:

Rør smørret blødt og tilsæt finthakket persille, parmesanost og hvidløg. Muslingerne skylles grundigt. De, der ikke er lukkede, kasseres. Muslingerne dampes i lidt vand til de åbner sig. Fjern den ene skal og kom lidt af smørblandingen på hver musling. Grill dem i ovnen i få minutter lige inden servering.

Den klassiske Moulle de frites, går man heller alrid forkert i byen med. Den henleder tankerne til små hyggelige cafeer i det franske, måske en pause fra en tur på loppemaekredet og med en godt glas hvidvin til. Det er da lykken..

Til 4 personer skal du bruge:

1 1/2 kg blåmuslinger
1 skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
3 dl hvidvin

 Pommes frites:

3 bagekartofler
2 spsk olie
Krydderier efter behag
Flage salt

 Mayonnaisen:

2 past. æggeblommer
2 dl olie
1 spsk friskpresset citronsaft
Havsalt og peber
2 fed knuste hvidløg

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 220 grader. Skær kartoflerne i aflange strimler. Kom dem i en plasticpose sammen med olie og krydderier og ryst posen godt. Hæld kartoflerne ud på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i cirka 30-40 minutter.  

Imens laves mayonnaisen og muslingerne. Æggeblommerne kommes i en foodprocessor. Lidt havsalt og peber tilsættes. Hæld olien langsomt i, mens maskinen kører. Tilsæt lidt citronsaft, ligeledes lidt ad gangen. Når mayonnaisen har en passende konsistens, tilsættes det hakkede hvidløg.

 Muslingerne skylles grundigt. De, der ikke er lukkede, kasseres. Løg og hvidløg hakkes og steges i olivenolie i en gryde. Kom muslinger og hvidvin i. Varm op under låg. Muslingerne er færdige, når de er åbne. De, der ikke åbner sig, kasseres. Tag muslingerne op med en hulske og server straks. 

Velbekomme!

Forrige
Forrige

Ølkage

Næste
Næste

Trøffel i forklædning