Mad med mikrogrønt

Du kan super nemt dyrke dine egen mikrospirer. Se her hvordan. Brug dem som det grønne drys på æggemaden, kartoffelmaden, på salaten. Kun fantasien sætter grænserne. Herunder får du to opskrifter hvor mikrogrønt passer perfekt som et sundt krydderi.

Pizza med mikrospirer

Dej: 25 g gær, 3 dl lunkent vand, cirka 400 g pizzamel og 100 g fuldkornshvedemel, salt og sukker. Pesto: 100 gram basilikum, 1 dl olie, 1 hvidløg, 30 g parmesan, 30 g mandler, salt. Fyld: 1 sød kartoffel og 1 stykke mozzarellaost

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og salt før melet tilsættes lidt af gangen, til du har en glat dej. Lad den hæve 45 minutter, inden den rulles ud. Lad imens pestoen. Kom det hele i en morter og knus til pestoen har en passende konsistens. Har du mikrogrønt tilovers, fordi det vokser sig for stort,  så kan det også sagtens blandes i en pesto. Fyldet består ud over pesto, som smøres på bunden, blot af en sød kartoffel i tynde skiver og lidt mozzarellaost. Bag pizzaen ved høj varme til den er sprød og gylden. Drys med masser af mikrogrønt, her har vi brugt rødbede og basilikum.

Kurstader med Rygeostsalat

1 pakke små kurstader, 1 bæger rygeost, 1 lille bæger cremefraiche 18%, 1 tsk. sukker, lidt citron, radiser finthakkede, masser af radise spirer.  

Rør rygeosten sammen med de andre ingredienser. Kom dem i de små butterdejsskåle, og pynt med skiver af radise og friske radise skud.

 

Forrige
Forrige

Chokoladekage

Næste
Næste

Græsk sammenkomt