Chokoladekage

Denne chokoladekage er hele familiens favorit og en opskrift vi har brug “altid” - den er virkelig nem, hurtigt og billig at lave - og så smager den rigtig godt. Den holder sig lækker og svampet meget længe. Man behøver faktisk ikke lave ganache på, den smager også fortrinligt uden.

I filmen laver jeg lavede dobbelt portion af denne. Det giver to store kager, eller passer til en hel bradepande.

4 æg
400 g. sukker
400 g. mel
200 g. margarine/smør
100 g. kakao
1 tsk. natron
1. tsk. vanilie
5 dl. appelsinjuice

til topping:

1/4 piskefløde
100 g. chokolade, jeg brugte en med appelsinsmag
50 g hakkede mandler
lidt cacaopulver

Pisk æg og sukker godt til det bliver tykt og lyst. Smelt margarinen og tilsæt den ( flydende kan også sagtens bruges) sigt mel og kakao i og tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele sammen. Kan gøres på maskinen det hele, hvis du synes. Jeg havde bare ikke plads i røre skålen til køkkenmaskinen, fordi jeg lavede dobbeltportion.. :) Kom bagepapir i en form, enten en rund springform eller en lille bradepande cirka 30x40 cm. Dobbeltportion passer til en hel bradepande. Laver du den så husk at smøre bradepande før du hælder dejen deri. Bages ved 175 grader alm. ovn /170 grader varmluft i cirka 50 minutter. Tjek med en pind om den er genembagt. Der må ikke sidde dej på pinden, så skal den have lidt længere tid.

Se film her hvordan den laves

Forrige
Forrige

One Pot

Næste
Næste

Mad med mikrogrønt