Sarah Bernhard kager
Det er rigtigt bagevejr i dag. Det regner og blæser udenfor. Vi har gang i brændeovnen og Mathilde er ved at bage cookies. Det er dog ikke dem du får opskiften på i dag, men i stedet små Sarah Bernhard kager. En af de kager som jeg selv elsker og altid har held af til gæster. De er virkelig nemme at lave, især hvis du bruger købte makroner, som i denne opskrift. Du kan selvfølgelig også bare dem selv.
Det skal du bruge:
20 store makroner eller 40 små
200 g god, mørk chokolade
2 dl piskefløde
50 g god, mørk chokolade
1/2 tsk. olie
Sådan gør du:
Hak chokoladen og kom den i en skål. Kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør rundt, så chokoladen smelter. Stil trøffelfyldet koldt til næste dag, eller i hver tilfælde i nogle timer, hvis det kniber med tålmodigheden. Pisk det luftigt med en elpisker. Fyldet kommes nemmest på makronerne ved at putte det i en sprøjtepose og sprøjte det på, så det ender i en lille top. stil kagerne koldt. Smelt forsigtigt chokoladen sammen med olien over vandbad. Dyp kagerne i den flydende chokolade eller sæt dem på en rist og kom chokoladen på med en ske, hvis du ikke er så vild med at skulle dyppe dem. Lad dem køle af på bagepapir i køleskabet eller allerbedst et par timer i fryseren.
Du får også lige lidt historie med på vejen :) Tidligere var alt, hvad der var fransk, fint. Mange af de danske konditorkager var derfor opkaldt efter franskmænd. Kagen her, er dog dansk trods det franske navn. Sarah Bernhard-kagen er skabt af konditor Johannes Steen på Amagertorv i København. i 1911 for at fejre, at den meget kendte og feterede franske skuespillerinde kom på besøg i Danmark, da hendes memoirer udkom.