Langtidsbagte tomater
Disse tomater er noget af det mest simple og alligevel det mest lækre. Brug dem som en let frokostret, en forret eller blot en snack. Lige nu er tomaterne virkelig gode og billige. Har du tomater i haven er det nu de skal høstes, inden nattefrosten sætter ind. Når de langtidsbages får de endnu mere smag og sødme. Vi putter nogle gane lidt gulerødder, peberfrugt eller andre grøntsagsrester imellem. Hvis du hakker/blender den gerne groft, når de er bagt kan de bruges som tomatsauce med eller uden kød ( hakket oksekød tilsat giver en lækker kødsauce) eller til en pizzabund, en tomatsupper laves nemt ved at tilsætte vand og bouillon og evt. en lille slat fløde. De kan selvfølgelig også bruges de er, og serveres som et lækker stykke “smørrebrød” som her eller som tilbehør til tærte og varme middagsretter. Velbekomme
2 håndfulde små tomater, - vi brugte blandede farver
1 Løg
6 fed hvidløg
Salt og peber
1-2 spsk balcamicoeddike
2 spsk olie
1 tsk akaciehonning
200g hytteost
2 skiver brød
En håndfuld frisk basilikum
Evt. frisk timaian
Læg alle grøntsager i et ovenfast fad. Hæld olie, honning og balcamicoeddike over og drys med salt, og peber. Bages i ovnen i 2-3 timer ved 125 grader. Rist brødet. Fordel hytteosten og top med de lune ovenbagte grøntsager. Pynt evt. med frisk timian.