Knækbrød
Da det pludselig kom over mig fredag aften at jeg ville lave knækbrød til min fetacreme havde jeg ikke lige de kerner der stod i min opskrift. Så jeg gjorde det at jeg blot sørger for at mængderne var de samme og så tog jeg hvad jeg lige havde på lager i skuffen. Det kan du altid gøre. Når jeg bager tilsætter jeg (næsten) altid cirka 1/3 del grahamsmel. Det gør bagværket grovere, lidt sundere tror jeg :) og så gør det noget godt for smagen, er der en bager der har lært mig. Andre tilsætter majsmel, for at få bagværket mere sprødt. Opskriften det blev til kommer her, der blev 2 bradepander ud af denne portion.
1 dl græskarkerner
1,5 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1,5 dl havregryn
2 dl hvedemel
1,5 dl. grahamsmel
1 tsk fint salt
1 tsk bagepulver
1 dl olie
1,5 dl vand
Evt. lidt flagesalt
Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Bland alle de tørre ingredienserne, undtaget flagesalt, sammen og rør det godt. Tilsæt olie og vand og rør igen godt. Kom et stykke bagepapir på en bradepande og halvdelen af dejen. Kom et stykkepapir mere ovenpå og rul delen ud mellem de to stykker bagepapir, så den fylder hele bradepanden. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. drys evt. med lidt flagesalt eller tørrede krydderurter som timian. Bag knækbrødene i ovnen til de er let gyldne. Det er cirka 15 minutter, men hold øje med dem. De smager ikke godt hvis de får for meget. Jeg bager dem altid hele og brækker dem i rustikke stykker når de er bagt. Det synes jeg er mest dekorativt. Ønsker du firkantede stykker, skal du lave riller med en skarp kniv eller en pizzaskærer inden de bages.