Hjemmelavede grissini sticks

Grissini sticks er lækre til mange ting. Som en lille hapster, som en lille velkomst-ting sammen med vin eller drinks, som supplement til tapas eller som en fin lille værtindegave der er pakket smukt ind.

Grissini med birkes eller sesam - ca. 30 stk.
10 g gær
2½ dl vand
450 g mel
1 tsk salt
5 spsk olivenolie
Olivenolie til pensling

Du kan uden videre erstatte cirka 1/3 del af melet med grahams- eller fintmalet rugmel. Det giver sundere og mere mættende stænger.

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie, mel og salt. Ælt dejen grundigt. Sæt den til at hæve et lunt sted i 1 times tid. Ælt dejen igennem igen. Kom olivenolie på fingrene og rul stænger af dejen. Kom eventuelt lidt olie på bordpladen. Tryk dem lidt flade og pensl dem med olie og drys med birkes eller sesam, inden stængerne snos og lægges på bagepapir. Bages ved cirka 220 grader i 5-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Serveres gerne lune.

Grissini med rosmarin
7 g gær
2½ dl vand
450 g mel
1 tsk salt
5 spsk olivenolie
Hakket frisk rosmarin
Olivenolie til pensling
Groft salt til drys

Opløs gæren i 1¼ dl lunkent vand. Bland mel og salt. Hæld gærblandingen i melblandingen og tilsæt endnu 1¼ dl vand og olivenolie. Rør det hele sammen i en røremaskine eller med en håndmikser. Sæt dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time. Ælt dejen lidt og ælt eventuelt halvdelen (eller det hele) med hakket, frisk rosmarin. Rul dejen ud til tynde stænger – cirka ½ cm i diameter). Pensl med olivenolie og drys med groft salt (Maldon salt). Bages ved 200 grader i 15-20 minutter. De skal være sprøde og gyldne. Kan opbevares i flere dage i en lufttæt dåse.

Grove grissini
3 dl lunken vand
½ spsk olivenolie
1 tsk flagesalt
1 tsk honning
25 g gær
100 g fuldkornsspeltmel
350 g ølandshvedemel - (du kan godt bruge almindelig hvedemel, hvis du ikke lige har ølandshvede i skabet).
Ekstra ølandshvedemel til æltning.

Bland vand, med salt, honning, gær og olivenolie og rør det godt sammen. Bland fuldkornsspeltmel og ølandshvedemel i dejen. Ælt det hele godt sammen i cirka 10 minutter. Tilsæt mere mel, hvis den klistrer for meget. Lad dejen hæve overdækket i en time. Skær dejen i 12-16 stykker og rul hver af dem ud til en Grissini. Jeg plejer at lave dem i bagepladens længde og gerne lidt tykke i det. Brug bagepapir. Lad Grissinierne hæve yderligere 30 minutter og varm imens ovnen op til 220 grader. Bag Grissinierne i ovnen i 15-20 minutter, til de er flot gyldne og sprøde.

Rugbrødsgrissini med chokoladestykker
Gør det nemt for dig selv og køb en rugbrødsblanding. Hak 200 g god, mørk chokolade og kom det i blandingen. Rul grissinierne i passende størrelser. Vil du have et rustikt udseende, så lad være med at pensle dem.

Brug rugbrøds grissinierne til ungerne, når de trænger til lidt sødt, eller til dig selv, hvis du trænger.

Grissini med parmaskinke og revet ost
Brug samme opskrift som til grissini med birkes, dog uden birkes. Tilsæt i stedet 200 g revet ost og 150 g parmaskinke i tynde strimler. Pensl med olivenolie og drys gerne med lidt ekstra revet ost inden du bager dine grissini. Server de sprøde grissini med en lækker pesto til. Disse er super lækre som en lille forret.

Forrige
Forrige

Mad med øl

Næste
Næste

Gode, gammeldags retter med kål