Hindbærsnitter
De ER ikke de kønneste i verden, det indrømmer jeg, men smagen er der ikke noget i vejen med. Det bliver altid diskuteret meget om man skal putte marmeladen i før eller efter mørdejen er bagt. Jeg synes det er bedst at marmeladen bages med, så den flyder lidt sammen med dejen. Du kan selvfølgelig også bage stængerne efter samme opskrift og så lægge dem sammen med marmelade efterfølgende.
100 g. sukker
200 g. smør
250 g. hvedemel
50 g. mandelmel
1 æggeblomme
1 spsk. vaniljesukker
1 nip salt
2 dl god hindbærmarmelade
200 gram flormelis
rødfrugtfarve og vand
Bland mel og mandelmel. Smuldr smørret ned i melet og pisk det sammen, eller gør det med fingrene. Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og æg og ælt det godt sammen. Sæt det på køl i ca. 1/2 - 1 time. Del dejen i 2 portioner, og rul dem ud til 2 eller 4 lige store aflange stykker. Gerne tynde. Sæt den ene på en plade med bagepapir. Kom hindbærmarmelade på den ene del og læg den anden del af dejen ovenpå. Bag dem i ca. 20 minutter ved 180 grader. De skal være gyldne. Personligt kan jeg godt lide at de er ret mørke. Når kagerne er en smule afkølet, skæres de ud i passende stykker. Lad dem køle helt af inden de pyntes med glasur.