De bedste cookies
De her cookies er altid et hit i familien eller når der kommer gæster. Jeg har glædet mig til at dele opskriften, fordi alle elsker dem, og så er de så nemme at lave. Jeg laver næsten altid dobbelt portion, for de forsvinder hurtigt. Du kan tilpasse dem efter din smag og præference, og hvis du ender med at have lidt for mange, kan du bare gemme dem i fryseren - selvom de er så uimodståeligt gode, at jeg tvivler på, at det nogensinde bliver nødvendigt.
Cookie base
150 gram smør
1,5 dl brun farin
1,5 dl sukker
1 æg
1 tsk bagepulver
0,5 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
0,5 tsk salt
4 dl mel
200 gram fyld
Eksempler på mine ynglings fyld:
150 gram mørk chokolade - 50 gram nødder
150 gram hvid chokolade - 100 g tørrede tranebær
200 gram mørk chokolade - drysset med flagesalt på toppen
150 gram mørk chokolade - 0,5 tsk peanutbutter i midten på hver cookie inden den bliver bagt
Fremgangsmåde:
Sukker, brun farin og smør piskes sammen ved høj hastighed. Når det er pisket til en jævn masse tilsættes æg og du pisker det til massen igen er jævn. Herefter blandes alle de tørre ingredienser i ved lav hastighed. Alt efter hvilket fyld man ønsker hakkes chokoladen eller nødderne som også bliver rørt i ved lav hastighed. Med en ske fordelens cookiedejen på bagepladerne. Der bliver omkring 10 store cookies ud af dejen. Hvis man ønsker peanutbutter i midten af cookiesene kommer man en lille skefuld cookie dej på bagepladen, flader den lidt ud og kommer peanutbutter på. Kom lidt mere cookiedej på toppen så den dækker peanutbutteren.
Kagerne bages i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i 15 minutter eller til de er gyldne. Drys eventuelt lidt groft salt på toppen når de lige er kommet ud af ovnen. Vær opmærksom på at de vil være meget bløde ind til de er kølet af. Du kan se i filmen herunder hvordan jeg har gjort.
Opbevares i en kagedåse med tætsluttende låg. Velbekomme Kram fra Mathilde