Citronkage med påskeæg
Kage:
150 g sukker
3 æg
150 g reven marcipan
150 g smeltet smør
1 dl citronsaft + skallen (vælg en økologisk citron)
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk salt
Citronsirup:
½ dl citronsaft
50 g sukker
Citronglasur:
½ dl citronsaft
150-200 g flormelis
Pynt:
100 g små dragerede chokoladepåskeæg
Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en elpisker. Tilsæt marcipan, der er revet på den grove side af rivejernet, og rør det hele sammen. Tilsæt det smeltede smør, citronsaft og citronskal. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, og vend det i dejen. Hæld dejen i en brødform på ca. 1,2-1,3 liter, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Sæt kagen i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en kniv, træpind eller lignende i den. Hvis dejen ikke hænger ved, er kagen færdig.
Imens kagen er i ovnen, skal du lave citronsiruppen. Bland citronsaft og sukker sammen i en lille gryde, og lad blandingen koge op, til den tykner let. Lad siruppen køle af.
Når kagen er kølet lidt af, vender du den om og prikker masser af huller i den med en gaffel eller et lille træspyd. Hæld stille og roligt citronsiruppen hen over kagen, så den løber ned i hullerne. Når kagen er kølet helt af, smører du glasuren på, som du har lavet ved at blande citronsaft og flormelis sammen. Kom flormelis i lidt ad gangen, indtil glasuren har den rette konsistens. Pynt til sidst med chokoladeæg og eventuelt spiselige blomster.