Brændende kærlighed med råsyltede rødbeder

Til 6 personer:

1 kg flæsk i et stykke
salt, 6 løg
2 spsk sukker
1 håndfuld frisk persille
1,2 kg kartofler
50 g smør, 1 dl sødmælk
salt og peber
Evt. 2 fed hvidløg

Skær flæskestykket i lange small strimler, cirka 1 cm brede og 3 - 4 sm lange. Drys med salt. Kom dem i en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 220 grader til de er sprøde. Skræl imens kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand, til de er godt møre. Mos dem sammen med mælk og smør. Smag til med salt og evt. presset hvidløg. Løgene skæres i ringe, og glaseres i sukker og en smule smør på en varm pande. Skru hurtigt ned for varmen. Lad dem gerne simre i lang tid.

Råsyltede rødbeder
600 g friske rødbeder

Marinade af:
1 spsk akaciehonning
2 spsk mørk balsamico eddike
2 spsk raspolie
Citronsaft
Salt og peber
Persille

Skræl rødbederne og skær dem i lange strimler, evt. på et mandolinjern. Ryst marinaden og fordel den over de rå rødbeder. Lad dem gerne trække et par timer inden serveringen.

Grov sennep:
1 tsk gurkemeje
45 g gule sennepsfrø
40 g brune sennepsfrø
1 spsk sennepspulver
1 tsk estragon
½ tsk anisfrø
½ tsk stødt allehånde
1 tsk salt
1½ dl æbleeddike
3 spsk sukker
1 spsk honning

Stød sennepsfrøene og anisfrø i en morter. Saml ingredienserne i en gryde. Gem ca. ½ dl eddike. Varm det op under omrøring, til det koger. Den resterende eddike bruges til at spæde i sennepen de kommende dage. Kan spises med det samme, men bliver bedre af at stå et par uger.

Se også den flotte og inspirerende borddækning vi lavede til denne ret, lige her.

Forrige
Forrige

Rå æblekage

Næste
Næste

Rejecoctail med advokadocreme