Bålbrød

Der ikke noget bedre end at samle venner og familie til hyggeligt samvær. En ting vi har tradition for her på Kærby Mølle er at lave bål og haven. En sikker ting på menuen er Lars´ bålbrød. De kan spises til stort set alt. Her serverer vi dem med fetacreme og tomatsalsa. Det smager himmelsk.

Opskrift bålbrød 12 personer:

1-2 pakker gær
1 liter vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 dl. olie til dejen
cirka 1,5 kg mel, det kan godt være 1/3 fuldkorn

- ærligt, jeg glemte at måle nøjagtigt af, hvor meget jeg brugte! OG der var for meget dej, så du kan sagtens lave det halve..

Smuldr gær og tilsæt lunkent vand, rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, salt og olie og rør det rund. Tilsæt det grove mel først, hvis du bruger det og derefter hvedemel indtil dejen slipper skålen. Ælt dejen rigtig godt. Lad den hæver i mindst en time, men også gerne længere.

Hertil lavede jeg en fetacreme og en tomatsalsa,

Fetacreme:

1 blok fetaost, 500 g
1 bæger cremefraiche 18 % 500 g

Moses med en gaffel

Tomatsalsa:

1 kg friske tomater i små tern
1 løg i små tern
3 fed hvidløg, hakket
1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
salt, peber, lidt sukker

Bland alle ingredienser, smag til og lad gerne salsaen trække en times tid.

Forrige
Forrige

Porretærte

Næste
Næste

One Pot