Arme riddere
Her i 2023 bringer vi en serie der handler om at undgå madspild. Det er både skidt for pengepungen og miljøet at vi smider så meget ud. Vi bringer derfor, i hver udgave hele 2023, tips og gode ideer til at udnytte rester der ellers ville blive kasseret eller udnytte de ting der er i sæson, så de holder længere. Mange af opskrifterne har vi været i gemmerne og finde, fra dengang vores mødre og bedstemødre var unge. Dengang have man meget fokus på at bruge alting op, intet blev stort set kasseret. Du får her en af de gode gamle retter som stort set er gået helt i glemmebogen.. den laves med en rest af franskbrød.. måske du skal lave den til en hyggelig brunch her i weekenden?
Arme riddere
1 - 2 æg
1 dl mælk
1 spsk rørsukker
1/2 tsk. stødt kanel
1 lille nip salt
4 skiver franskbrød
50 g smør
Pisk æg, mælk, sukker, kanel og salt sammen i en skål. Dyp brødene deri. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødskiverne ved jævn varme i ca. 4 min. på hver side - til de er gyldne. Server evt. med cremefraice og bær.