Marengs

Marengs er sødt og fristende i al sin enkelthed. Det er utroligt nemt at lave og du kan kombinere det med alverdens frugter og andet lækkert, til de skønneste desserter. I min stræben efter den perfekte opskrift, har jeg erfaret, at der er flere måder at lave marengs på. Nogle pisker over vandbad, andre mener det er noget pjat. Der er også flere meninger om, hvordan det færdige resultat skal være, hvis det skal være ”rigtigt”. Nogle elsker, at der er blød tyggegummi lignende guf i midten – andre ønsker dem sprøde hele vejen igennem. Nogle mener, at marengs skal være med chokolade andre med nødder, og andre igen synes ikke der skal fyld i… Jeg har lavet marengsmassen over vandbad, for at sikre, at sukkeret smelter helt og tilsat eddike, der gør massen sej. Vi har brugt samme grundopskrift til alle marengs.

Til 12 store marengs eller 25 små skal du bruge :

115 g æggehvider
225 g hvidt sukker
1 tsk eddike
evt. fyld efter eget ønske, det kan være stykker af mørk chokolade, cacao, nødder

Tænd ovnen på 150 grader. Læg bagepapir på to bageplader. Sæt en stor gryde halvt fyldt med vand over på komfuret. Varm vandet op – det må ikke koge. Kom æggehvider, eddike og sukker i en skål. Piskeris og skål skal være helt tørre og fedtfri, ellers bliver hviderne ikke stive. Tag gryden af komfuret. Sæt skålen ned i gryden og pisk med elpisker. Du skal piske i ca. 10 – 15 minutter.

Tilsæt fyldet. Fordel marengsmassen på de to bageplader. Sæt pladerne i ovnen og skru ned til 120 grader. De skal bage i ca. 45 minutter, hvis du laver store marengs og ½ time, hvis det er små. Når tiden er gået slukker du ovnen, og lader dem stå til de er kølet af.

Chokolademarengs:

Jeg har lavet en portion med hakket god chokolade. Der er brugt ca. 30 gram til denne portion.

Mandelmarengs:

En portion er drysset med mandelsplitter. Disse drysses på marengstoppene inde de sættes i ovnen.

Tip:
Skulle du have lyst til at lave chokolademarengs a la ”rutebiler”, som du sikkert kender fra barndommen kan du putte et par spiseskefulde god kakao i, når du pisker. Når du så har bagt dem, kan du lave en fantastisk god og hurtig lagkage. Knus nogle chokolademarengs og bland i en portion flødeskum. Fordel massen ud over lagkagebunde, der er dækket med skiver af banan. Pynt med flødeskum og friske jordbær.

Forrige
Forrige

Rabarber trifli

Næste
Næste

Arme riddere