4 sunde supper

Det er blevet tid til masser af suppe at varme sig på efter en rask travetur på en kold efterårsdag. Vi giver dig her opskrifterne på nogle nemme og mættende supper med masser af smag. De er alle sammen uden kød men med masser af grøntsager og spændende krydderier. Du kan dog sagtens tilsætte lidt kylling til dem alle, hvis du har lyst til det. Du kan også servere dem med et stykke lækkert brød til. Alle opskrifterne er til 4 personer. Velbekomme!

Thaisuppe

3 hele stængler citrongræs
3 spsk frisk ingefær
3 fed hvidløg, knust
2 røde chilier
2 spsk limesaft
1 spsk revet gurkemeje
1 dåse kokosmælk
1 l god grøntsagsbouillon
3 spsk fishsauce
2 spsk østerssauce
4 snittede forårsløg
2 gulerødder
1 bundt koriander
1 spsk karrypasta, f.eks. rød
En pakke glasnudler
½ frisk broccoli

Hæld citrongræs, ingefær, stænglerne fra koriander, hvidløg, chili, gulerødder, forårsløg og gurkemeje i en minihakker. Blend det hele og hæld blandingen over i en gryde. Tilsæt kokosmælk, bouillon, fiske- og østerssauce, og kog blandingen op. Blend med en stavblender. Smag til med lime og karrypasta. Tilsæt glasnudler og server med masser af frisk koriander og små buketter af letkogt broccoli.

Blomkålssuppe

1 hel blomkål
1 l grøntsagsbouillon
1,5 dl piskefløde
Salt og peber
Friske spirer og eventuelt lidt reven
Parmesan til pynt

Skær blomkålen ud i mindre stykker, hæld dem ned i en gryde, tilsæt bouillon og bring blandingen i kog. Kog den ved jævn varme og under låg i ca. 10 minutter eller til blomkålen er godt mør. Blend suppen glat og tilsæt fløde og salt. Smag til. Bring igen suppen i kog og lad den koge ved jævn varme i ca. 1 min. Fordel suppen i 4 skåle. Pynt med persillepesto, parmesanflager og friske spirer.

Persillepesto:
3 håndfulde frisk persille med stilk
30 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
3 spsk olivenolie

Hæld alle ingredienserne i en minihakker, blend godt, og tilsæt mere olie, hvis pestoen bliver for grov.

Kinesisk grøntsagssuppe

1 gulerod
½ persillerod
1 porre
1 peberfrugt
1 løg
1 l grøntsagsbouillon
4 spsk vermouth
3 spsk citronsaft
2 spsk sojasauce
Glasnudler
Frisk koriander
3 tsk sambal oelek

Snit alle grøntsagerne i fine strimler, undtaget løget, der snittes fint, og koriander, der skal bruges som topping. Kog bouillonen op sammen med løg. Hæld grøntsagerne over på tallerkenen og hæld den kogende suppe henover, tilsæt nudler og lade det hele trække et par minutter.

Broccolisuppe med spinat

1 lille broccoli
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 l grøntsagsbouillon
1 spsk æbleeddike
1 tsk sukker
1 dl mælk
2 håndfulde frisk spinat
2 håndfulde bønne- og lucernespirer

Hak rødløg og hvidløg, og skær broccolien i mindre stykker. Hæld det hele ned i en gryde. Tilsæt bouillon, sukker og æbleeddike, og lad suppen koge i 20 minutter. Blend med en stavblender. Tilsæt mælk. Tilsæt frisk spinat og spirer lige inden servering.

Forrige
Forrige

5 lækre retter og snacks af søde kartofler

Næste
Næste

4 desserter med pære