4 desserter med pære

Pærer er en af de gamle, kendte, danske frugter og faktisk også en af de sundeste, der findes. Dertil kommer, at de smager fantastisk godt. De er saftige og sprøde og fulde af gode vitaminer. Vi kan kun anbefale dig at spise dem i massevis. Gerne som de er lige fra træet. De har et lavt frugtsukkerindhold, et højt fiber- og næringsstofindhold og med en stor mætningsgrad, så du behøver slet ikke tælle kalorier, når du spiser dem rå. Vi giver dig her ideer til at bruge dem i madlavningen. Det er pærernes fantastiske aroma, der egner sig fortrinligt til simple opskrifter, hvor smagen kan komme til sin ret.

Alle opskrifter er til 4 personer.

Pæretærte med hele pærer.

6 hele, store pærer
250 g marcipan
250 g sukker
250 g smør
250 g mel
5 æg
1 tsk bagepulver
50 g hasselnødder
50 g mørk chokolade

Skræl pærerne og lad dem være hele med stilken på. Riv marcipanen og rør den sammen med sukker. Tilsæt blødt smør, så det bliver til en ensartet masse. Tilsæt et æg ad gangen. Vend til sidst melet og bagepulveret i. Tilsæt også hakket chokolade og hakkede nødder. Kom de hele pærer i en høj form og fordel dejen ud over. Sørg for at toppen af pærerne stadig kan ses. Bag kagen i knap en time ved 175 grader, til den er gennembagt.

Pære Belle Helene

4 pærer
1 l vand
2 dl sukker
1 vanillestang
citronsaft fra 1 citron
1½ dl piskefløde
150 g mørk chokolade
vanilleis
50 g hakkede mandler

Skræl pærerne, bevar stilken. Kom pærerne i en gryde sammen med sukker, vand, citron og flækket vanillestang. Kog dem i cirka fem minutter. De må endelig ikke koges for meget. Lad dem køle helt af i lagen. Tilberede saucen ved at koge fløden op og tilsætte chokoladen, der forinden er hakket groft. Saucen skal være lun ved serveringen. Anret en pære på hver tallerken. Kom en kugle is på og chokoladesauce over. Drys med hakkede mandler og server straks.

Fyldt Brie

Denne ret vil tage kegler på ethvert dessert- eller ostebord. Vi fandt på at lave den, fordi vi elsker ingredienserne hver for sig og tænkte, at de måtte smage godt sammen! Det er nu blevet en af vores favoritopskrifter.

1 stor, moden brie
1-2 gode, modne pærer
100 g valnødder
2 spsk akaciehonning
2 spsk balsamico glace

Flæk brien på langs. Skrab det meste af osten ud. Sørg for at bevare selve kanten. Bland osten med finthakket pære, hakkede valnødder og honning. Kom ostemassen tilbage i brien og læg den sammen som en lagkage. Anret lige inden serveringen på et fad eller et skærebræt og dekorer med balsamico glace. Pynt med et par tynde skiver frisk pære på toppen. Serveres til et godt stykke brød og vindruer.

Pære med Gorgonzola

4 små faste pærer.

Kogelage:
2 dl vand, 50 g rørsukker, saft af ½ citron
5 peberkorn, 1 laurbærblad

Sauce:
150 g Gorgonzola, 1 dl hønsebouillon, ½ dl hvidvin
1 dl piskefløde

Endvidere:
4 skiver lufttørret skinke
8 tynde skiver brød
Peber

Kog kogelagen op. Skræl pærerne, lad stiklen sidde og fjern blomsten. Kog pærerne i 5 minutter i lagen. De må endelig ikke få for meget. Skal stadig have bid. Tag dem fra varmen og lad dem afkøle i lagen. Kog bouillon og vin op, tilsæt osten og lad det simre ved svag varme, til osten smelter. Tilsæt fløde og kog igennem. Rist toastskiver og bræk kanten af, så de bliver runde. Dryp pærerne godt af. Rist skinken sprød på en varm pande. Anret mens gæsterne sidder klar ved bordet. En skive ristet brød med en pære på, sauce over og den ristede skinke på siden af pæren.

Forrige
Forrige

4 sunde supper

Næste
Næste

Citronkage med friske efterårsbær