19. december
En lækker og nem lille julesnack er disse hjemmelavede kandiserede juleæbler med chokolade. De er også ret flotte at have stående på bordet i juledagene. Lav dem lige op til de skal spises, så smager de allerbedst. Det sprøde, friske syrlige æble og den søde sprøde karamel kombineret med lækker mørk chokolade. Uhm…
6 pinde
6 friske røde æbler
200 g sukker
1 dl. vand
1 spsk. eddike
25 g glukosesirup
Et par dråber rød frugtfarve
100 g mørk chokolade
Vask æblerne grundigt og poler dem med et rent viskestykke. Sæt en pind i hvert æble. Kom sukker, vand, eddike og sirup i en gryde og varm den op så den begynder at boble lidt. Den må endelig ikke blive brun. Har du et sukkertermometer skal den være 150 grader. Sluk varmen og tilsæt frugtfarven. Dyp æblerne og stil dem til tørre. Varm chokoladen op over vandbad og dyb æblerne i den smeltede chokolade. Lad dem størkne og spis dem inden for et par dage.
Kram fra Vivian