Grøn Pesto
Der findes ikke noget bedre end en hjemmelavet pesto. Denne her udgave med basilikum og spinat, ELSKER vi her på Kærby Mølle. Den er fast ingrediens i køleskabet, for den kan spises til stort set alt. Tilsæt også gerne andre friske krydderurter, såsom persille og oregano. En god måde at bruge løs af dine krydderurter hele sommeren, så de bliver ved med at gro. Prøv grøn pesto til en æggekage, blandet i nye kartofler eller på din pizza. Det er himmelsk. Når man bruges spinat gør det pestoen både mildere og billigere, det samme gælder med mandler.
1 pose friske spinatblade
1 potte frisk basilikum
2-3 spsk mandler
3-4 fed hvidløg
cirka 3 dl. rapsolie
1 tsk salt
50 g ost, gerne parmesan
Skyl alt det grønne og kom det at et par omgange i en minihakker, sammen med mandler, hvidløg, salt, ost og lidt af olien. Du kan også lave den i en morter, men det tager frygtelig lang tid synes jeg. Min minihakker klarer det på ingen tid.