Fiskeroulade

Til 6 personer:

Tunmousse:
2 dåser tun i olie
1 spsk kapers
1 spsk friskpresset citronsaft
1 stk husblas
1 spsk tomatpuré
1 tsk tørret estragon
4 spsk mayonnaise
salt og peber

Udblød husblassen i koldt vand. Hæld tunen i en si og lad den dryppe godt af. Hæld alle ingredienserne ned i en skål – også tunen – og blend det hele med en stavblender. Smelt husblassen i en gryde med lidt citronsaft, og rør den godt sammen med tunmoussen.

Ostecreme:
125 g ricotta
100 g flødeost naturel
Røres sammen.

Spinatbund:
3 æg
1 dl A38
100 g hvedemel
50 g rapsolie
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk bagepulver med top
½ tsk flagesalt
1 tsk sukker
1 stor håndfuld spinat

Skyl spinaten og kom den i en mellemstor skål sammen med citronsaften. Blend det hele med en stavblender til en ensartet masse. Del æggene i blommer og hvider. Hæld blommerne i skålen med spinatblandingen og blend igen, indtil massen bliver

lys og luftig. Tilsæt A38 og olie, og blend igen. Rør bagepulver sammen med mel og vend det i. Æggehviderne piskes stive, og sukkeret tilsættes til sidst. Vend forsigtigt æggehviderne i spinatmassen. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bag den i ca. 15-20 minutter ved 180 grader. Når kagebunden er kold, vendes den ud, og ostecremen og tunmoussen smøres på, hvorefter man ruller den stramt og skærer den ud i det ønskede antal skiver.

Se også den flotte og inspirerende borddækning vi lavede til denne ret, lige her.

Forrige
Forrige

Rejesnack

Næste
Næste

Løgsuppe