En platte af vintervitaminer
Råkostsalat
3 dl. frisk, finthakket grønkål
3 dl. frisk fint strimlet rødkål
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. granatæblekerner
200 g. friske blombær
100 g. blåbær
1 dl. vindruer, i halve
2 appelsin i fileter
100 g. valnødder
Marinade
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. akaciehonning
5 spsk. olivenolie
Salt og peber.
Bland alle ingredienserne og pisk marianden sammen og bland den med salaten.
Bulgursalat
2 dl. bulgur
1/2 tsk salt
3 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
1 håndfuld finthakkede krydderurter, kan være persille, timian, oregano mv.
1 gulerod i meget små tern
Kog bulguren efter anvisningen på pakken, og lad den køle af. Bland de øvrige ingridienser godt sammen og bland dressingen med bulguren.
Rødbedepesto
250 g rødbeder
1 fed hvidløg
2 spsk kapers
2 spsk citron
2 spsk mandler
2 spsk reven parmesanost
2 spsk balsamico
1 dl. olivenolie
salt og peber
fintstrimlet Kog rødbederne med skrællet på. Pil det af når de er kogt møre. Blend dem med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber til sidst.