Sarah elsker søde sager…

Hvis du er fast læser af magasinet, har du nok lagt mærke til at der i hver udgave , her i 2022 er en lille artikel med søde lækkerier. Opskrifterne er lavet af Sarah Jahn. Hun er 21 år, kok og konditor og et nyt, håbefuldt talent i Østrig. Vi er så heldige, at hun her i 2022 laver spændende opskrifter til magasinet baseret på årstidens bedste råvarer. Den opskrift du får her har ikke været bragt i magasinet, og vil heller ikke blive det. Den er lavet specielt til dig, som følger vores nye hjemmeside og min blog. Lige nu er det nemlig højsæson for jordbær, så det passer perfekt til årstiden. Velbekomme

Jordbærkage.

Kiksebunde:

6 æg, 120 g sukker, 2 spsk. vaniljesukker, lidt citronskal, 1 knivspids salt, 130 g almindeligt mel, 1 spsk. vegetabilsk olie

Jordbæryoghurtcreme:

10 blade husblas, 85 g jordbærpuré, lavet af friske jordbær, 340 g fløde, 240 g flødeost, 400 g yoghurt, 85 g flormelis, 1 spsk. citronsaft, en håndfuld friske jordbær.

 Til pynten:

Lidt flødeskum til smøring, lidt jordbærsyltetøj, 200 g hvid chokolade, frugtfarve, friske jordbær

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200°C. Pisk æggene luftige sammen med sukker, vaniljesukker og citronskal.

Sigt melet i og tilsæt olien. Hæld blandingen i en springform og bag ved 200°C varmluft i ca 20 minutter (test med en strikkepind at den er gennembagt).

Denne opskrift skal bages to gange til kagen. De to bunde halveres begge på langs, så du så har 4 tynde svampekagebunde.

 Tilberedning af cremen:

Udblød husblassen i koldt vand. Varm jordbærpuréen op. Pisk fløden og afkøl. Bland yoghurten med flødeosten, flormelis og citronsaft. Pres vandet ud af husblassen og opløs den i den varme jordbærpuré. Rør meget langsomt pureen i yoghurtblandingen. Vend derefter flødeskummet i og saml kagen.

 Kagen lægges sammen:

Smør et tyndt lag jordbærsyltetøj på de fire lag svampekage. Læg det første lag i en kageform og fordel lidt creme derpå. Spred friske jordbærstykker ovenpå. Gentag processen indtil det sidste lag er på toppen (syltetøjssiden opad). Dæk kagen til og frys den i mindst 4 timer. Fjern derefter kagen fra kageformen og klargør pynten. Smelt 200 g hvid chokolade over et vandbad. Farv den med frugtfarve. Fordel lidt flødeskum på ydersiden af ​​kagen og fordel chokoladen over kagen. Det skal du gøre hurtigt, så chokoladen ikke stivner med det samme. Pensl derefter chokoladen let ud over yderkanterne for at skabe "dråber". Pynt med friske jordbær.

VELBEKOMME

 

Forrige
Forrige

Hyldeblomstsaft

Næste
Næste

Sommerens skønneste uderum Sommerspecial SE FORHANDLERLISTE HER