Rabarbertid

Lige nu er der masser af friske rabarber i haven og hos grønthandleren. I udgave 4 af magasinet, som er at finde i butikkerne nu, er der en artikel med en dejlig sommermiddag, uden kød. Som dessert lavede vi denne lækre rabarbertærte. Du får opskriften her og en lille film, som Mathilde og jeg lavede i søndags, her på Kærby Mølle. Jeg har selv rabarber i haven og vi nyder dem hele sommeren. - Daisy var også meget interesseret i et se hvad der blev serveret. - Velbekomme og god weekend.

1 stor tærte eller 6 små.

150 g mel
50 g flormelis
90 g koldt smør
1/2 sammenpisket æg
75 g blødt smør

 250 g rabarber
75 g smør
75 g sukker
150 g marcipan
1 æg

Mål mel og flormelis af, og ryst en æg sammen i et glas med låg. Smuldr smørret i mel og flormelis, tilsæt et æg og ælt dejen hurtigt sammen. Lægges på køl. Rengør og skær rabarberne i små stykker. Kom dejen i små forme. Pisk smør og sukker, tilsæt revet marcipan og et æg, vend rabarberne heri. Kom fyldet ned i formen og bag ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, hvis det er en stor form, 15 minutter hvis det er små forme. Serveres evt. med flødeskum blandet med cremefraiche. Velbekomme

Forrige
Forrige

Ophold på autentisk fransk slot…

Næste
Næste

Bålhygge i haven