Bålhygge i haven

Når den danske sommer viser sig fra den pæne side, med sol og stille vind, er der ikke noget bedre end at samle venner og familie til hyggeligt samvær. En ting vi har tradition for her på Kærby Mølle er at lave bål og haven. En sikker ting på menuen er Lars´ bålbrød. De kan spises til stort set alt. I lørdags havde vi naboerne inviteret til bålhygge ( - den nærmeste bor 500 meter herfra :) - menuen blev en simpel “One Pot” og bålbrød med fetacreme og tomatsalsa til forret. One Pot er, når du laver mad, hvor alle ingredienser er i samme gryde. Det er simpelthen så nemt og du kan næsten bruge hvad du lige har i køleskabet.

Opskrift bålbrød 12 personer:

2 pakker gær
1 liter vand
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 dl. olie til dejen
cirka 1,5 kg mel, det kan godt være 1/3 fuldkorn

- ærligt, jeg glemte at måle nøjagtigt af, hvor meget jeg brugte! OG der var for meget dej, så du kan sagtens lave det halve..

Smuldr gær og tilsæt lunkent vand, rør gæren ud deri. Tilsæt sukker, salt og olie og rør det rund. Tilsæt det grove mel først, hvis du bruger det og derefter hvedemel indtil dejen slipper skålen. Ælt dejen rigtig godt. Lad den hæver i mindst en time, men også gerne længere.

Hertil lavede jeg en fetacreme og en tomatsalsa,- en himmelsk og virkelig nem forret.

Fetacreme:

1 blok fetaost, 500 g
1 bæger cremefraiche 18 % 500 g

Moses med en gaffel

Tomatsalsa:

1 kg friske tomater i små tern
1 løg i små tern
3 fed hvidløg, hakket
1 lille håndfuld frisk basilikum, hakket
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
salt, peber, lidt sukker

Bland alle ingredienser, smag til og lad gerne salsaen trække en times tid.

Opskrift “One pot” 12 personer:

300 g bacontern
20 pølser, i skiver
800 g kyllingebryst, i tern
500 g frisk spinat
250 g friske champignon i skiver
2 løg 4 fed hvidløg, hakkede
2 gulerødder revne eller hakket i minihakker
2 dåser hakkede tomater og/eller 500 g friske tomater i mindre stykker
4 pakker frisk pasta
1/2 liter fløde, 38 %
1 liter vand salt og peber
1 bouillonterning
3 spsk. østerssauce

Rist bacon i den varme gryde, tilsæt kød og lade det lige stege lidt, tilsæt derefter alle de andre ingredienser og lad retten simre over bål til pastaen er mør. Rør den rundt af og til.

Velbekomme :)

Forrige
Forrige

Rabarbertid

Næste
Næste

Et sanseunivers…