Fastelavn
Kunne du godt drømme om at holde en fastelavnsfest selv, giver vi dig her inspiration til hvordan du kan give det et touch af JDL.. Vi har lavet forskelligt pynt og lækkerier til festen, noget lavet helt fra bunden, andet har vi sprunget lidt let hen over. Det skal være så alle kan deltage.
Naboen havde lige fældet et stort birketræ og vi fik lov til at klippe en stor gren. Grenen er sat fast i sand i en gammel spunkurv foret med gamle kaffesække. Som pynt til grenene har vi på nettet fundet en skøn lille pjerrot, som vi har printet ud på karton og derefter klippet ud. Pjerrot hænger på grenene i en tynd sølvtråd.
Håndlavede papirsblomster
De smukke blomster er lavet i tyndt håndlavet papir i A5 størrelse. Papiret ligges i ca. 8 lag og stykkerne skal være ca. 10 x 20 cm. Målene er ikke så vigtige, du kan se, hvad der passer bedst til din gren når du kommer i gang. Papiret foldes som en musetrappe, folderne er ca. 1,5 – 2 cm i bredden, folderne skal laves på den smalle led af papiret. Når papiret er foldet, binder du et stykke blonde eller fint bånd rundt på midten af papiret. Tag rigelig blonde, så du har noget at binde blomsten fast på grenen med. Klip enderne runde på papiret. Nu folder du folderne ud, altså skiller papirstykkerne forsigtigt fra hinanden og så får du den fineste blomst.
Søde pjerrot kort
Pjerrot er forstørret lidt på computeren inden han er printet ud på pergament papir. Bag på pergamentpapiret sættes et stykke gammelt papir med skøn skrift, fast med dobbeltklæbende tape. Kortene kan du bruge som dekoration rundt om i din bolig.
Fastelavnstønden
Tønden har vi købt i et supermarked. Den er malet med Vintage Paint i farven Soft Cream. Derefter er den patineret med Antique Wax i farven Brown. Midt på tønden har vi lavet en stensil af en krone, denne er lavet med Vintage Paint i farven Black Velvet. De to papirsblomster på siden af tønden, er dekoreret med masser af blonder som er patineret med kaffe.
Godteposer
Godteposerne er helt enkelt lavet i brune papirsposer pyntet med små billeder af pjerrot. Poserne lukkes med et fint stykke blonde.
Bordet er dækket i samme farver som resten af festen er holdt i, sart rosa og tefarvet. En helt enkel blomsterdekoration er lavet i den store terrin. Dekorationen er lavet med sart rosa roser og birkegrene som er stukket ned i våd oasis. Fastelavnsbollerne er anrettet i tre opsatser, som er sat ovenpå hinanden som en slags etagere. Dem kan du få opskrifterne på lige her.
Lidt historie:
Tidligere tiders fastelavnsfester kunne gå virkelig voldsomt for sig. Her kom man en levende sort kat i tønden. Det var en udbredt folketro, at en by kunne slippe for pest, hvis en sort kat blev slået ihjel. Derfor skulle det være en sort kat, som kom i tønden. I 1800 tallet blev skikken med katten i tønden standset. Nu fylder vi tønden med godter. Den som slår bunden ud af tønden bliver kåret som katte dronning og den som slår det sidste bræt ned bliver kåret som kattekonge. Herefter er der fest med fastelavnsboller og andre godter.