9. december
En af julens hyggelige sysler, er at lave konfekt. Sådan er det hjemme hos os. Vi snakker tit om at droppe det, men ender altid med alligevel at gøre det, - for det er ligesom ikke rigtig jul uden. De sidste par år er vi begyndt at mødes med familien på min side, både søstre, svogre og nevøer og niecer - som nu også har fået børn. Så hygger vi os og laver konfekt og andre julegodter sammen. Det er nemlig ikke alle der kan lide marcipan. Så der bliver også lavet brændte mandler, lakrids i chokolade og andre spændende ting. Det er blevet en virkelig hyggelig tradition tænker jeg, som kan anbefales. De to opskrifter du får i dag, er dog af den mere klassiske slags. Simpelt og med gode råvarer, det kan bare noget.
Der skal ikke mange ingredienser til, til disse lækre og flotte stykker konfekt. En god marcipan, mørk og hvid chokolade og muskovadosukker. Den ene slags er kugler, dyppet i hvid smeltet chokolade (endelig over vandbad) og derefter trillet i sukker. Den anden variant har vi lavet i en anden facon, ved at rulle kuglerne i en æggedeler, inden de er betrukket med smeltet mørk chokolade og pyntet med en lille sukkerstjerne. Det behøver ikke være så avanceret. Flot ser det ud og så smager det godt. Du kan selvfølgelig vælge at komme fyld ind i marcipanen, eller tilsætte smag i form af spiritus, hvis du synes.
Kram fra Vivian