3. december
Sådan er kold december dag er der ikke noget bedre end at komme hjem efter en lang travetur i skoven, eller ved havet og lave sig en kop varm chokolade eller et godt glas hvid gløgg. Du får begge opskrifter lige her. Velbekomme.
Varm chokolade, 2 store kopper
½ dl vand,
100 g mørk chokolade,
2 kopper sødmælk,
2 cl cointreau, kan undlades
4 spsk flødeskum,
Til pynt:
cacaopulver,
hakkede hasselnødder,
revet chokolade.
Smelt chokoladen i vandet, tilsæt mælk og varm op. Vent med spiritussen til sidst og top op med flødeskum, drys med cacaopulver, hakkede nødder og revet chokolade.
Lys Gløgg, til 6 personer
Saften fra 2 appelsiner eller 3 dl god appelsinsaft,
2 friskpressede citroner,
1 l æblejuice,
6 tynde skiver frisk ingefær,
6 stjerneanis,
1 dl rørsukker,
10 kardemommekapsler,
2 kanelstænger,
1 vanillestang,
1 dl hvid portvin, eller hyldeblomstsaft
1 dl hvid rom, eller hyldeblomstsaft
1 flaske hvidvin, - eller æblejuice
100 g mandler
evt. 100 g lyse rosiner.
Kom appelsin- og citronsaft i en gryde sammen med æblejuice, ingefær og rørsukker. Tilsæt kardemommekapsler, stjerneanis, kanelstænger og kornene fra vanillestangen. Lad det hele simre og koge ind i cirka 10 minutter. Lad det trække yderligere et par timer, evt, mens i går en tur. Kom ekstrakten igennem et klæde, så kun saften er tilbage. Bland det op med vin eller juice og varm op inden serveringen.
Hvis det skal være alkoholfrit kan du bruge hyldeblomstsaft i stedet for rom og portvin, og æblejuice til at spæde grøgekstraten op med.
Kram fra Vivian