14. december

Igen er jeg lidt sent ude, med at vise dig denne ide, men jeg tænker du faktisk godt kan nå det, hvis du gerne vil lave din helt egen julesnaps. Den kan stadig godt nå at trække et par uger- og så kan det jo også godt drikkes efter jul. Julesnapsen som jeg giver dig opskriften på, er færdig allerede efter få dage.

Der er næsten ikke den ingrediens du kan bruge som smagsgiver til din snaps. Da vi lavede artiklen her, skete der det, som så ofte sker, at vi starter ud med en ide - en af os havde fået en lækker hjemmelavet valnøddesnaps, tror jeg det var i gave - og vi besluttede at vi ville lave artiklen til magasinet. Da vi først kom igang “tog det om sig” og inden vi så os om havde vi lavet mange forskellige, mange flere end først planlagt. Vi fandt ting i køkkenet som kunne være sjove at prøve med.

Udgangspunktet er at bruge noget du kan lide smagen af i forvejen. Er du vild med lakrids, jamen så prøv at komme nogle lakridsrodsstænger i en beholder, hælde snaps på og lad det trække. Jo længere tid det trækker, jo mere smag får du. Jeg er personligt ikke super vild med snaps, men kan godt lidt dildsnaps. (og så laver jeg dem også fordi jeg synes at flaskerne de er så dekorative at have stående til pynt :) måske du kender det selv? De er også rigtig fine at give væk som værtindegaver.

Julesnapsen er en af dem der er relativt hurtig at lave. I en beholder kommer du en blanding af julekrydderier. 2 Kanelstænger, 2 knuste kardemommekapsler, 1 stjerne anis, et par nelliker, en flækket vaniljestang og 1/4 muskat. Evt. også lidt appelsinskal og en spsk. honning, hvis du gerne vil have den mere sød. Hæld neutral snaps eller vodka over og lad blandingen trække nogle dage. Skål.

Kram fra Vivian

Forrige
Forrige

15. december

Næste
Næste

13. december