Kardemommesnurrer
Kardemommesnurrer til vinterens hyggestunder
500 gram hvedemel
50 gram gær
2,5 dl. mælk
130 gram smør
4 spiseskefulde sukker
1 teske kardemomme
1 æg
1 teskefuld salt
Sukkerlage til pensling
75g sukker
1dl vand
Kardemommesukker
1 tsk kardemomme
3 spsk. sukker
Remonce
200g smør
200g brun farin
Fremgangsmåde
Først laves bolledejen: Varm mælk og sukker forsigtigt op til det er lunt.
Rør det lune mælk og smør sammen med gæren.
Tilsæt halvdelen af melet, sammen med æg og resten af ingredienser.
Herefter tilsæt lidt mel af gangen til konsistensen bliver den rigtige.
Lad dejen blive ældet på røremaskinen i ca. 10 minutter.
Sæt herefter dejen til hævning i 1 time. Mens dejen hæver kan de næste ting blive lavt færdige. Sukkerlagen laves ved at komme sukker og vand i en gryde. Varmes til sukkeret er opløst. Stilles til side og bruges til at pensle snurrerne med når de er bagt. De drysses også med Kardemommesukker:
Rør sukker og kardemomme sammen i en skål. Remonce blandes i en anden skål. Stuetempereret smør blandes med brun farin. Remoncen skal rulles ind i dejen.
Formning af kardemommesnurrerne
Ælt dejen hurtig igennem på meldrysset bord. Tril dejen til en lang rulle og del den i 16 stykker. Rul dejen med en kagerulle, i små ovaler. Smør et lag af remonce på den ene side af den udrullede dej - Ikke smør et alt for tykt lag på, så vil det blive svære at forme snurren da remoncen flyder ud. Rul den herefter til en lille roulade. Skær gennem rouladen så den flækkes midt på, på langs. Undgå at skære hele vejen igennem. Lad et stykke stadig hænger sammen. Tag de to snipper og snor dem. Når dejen er snurret helt sammen kan du klemme de to spidser sammen, så snoningerne ikke går op under begningen. Herefter tager du den snurret dej og drejer den rundt om sig selv til en lille snegl - igen kan du tage spidsen snipen af snurren og klemme sammen med dej inde under sneglen så den ikke går op under begningen (Se video) Bag snurrerne mellem 10-12 minutter ved 200 C grader. Når snurrende er kommet ud af ovnen pensles de med sukkerlagen og drysses med kardemomme sukkeret.
Velbekomme
Når vinteren sætter ind med sin kulde og knitrende sne, er der intet som varmen fra et hyggeligt køkken og duften af nybagte kardemommesnurrer, der spreder sig. Disse små æstetiske lækkerier er ikke blot en fryd for øjet, men også en himmelsk smagsoplevelse, der vækker minder om barndommens vinterdage. Jeg elsker at gå og pusle i køkkenet og lave opskrifter og film til magasinet,- med ild i brændeovnen og redaktionshunden Daisy i hundekurven. I denne uge skulle vi holde “Kreativ Måendsmøde” hvor der altid skal bages hjemmebag. Det blev til denne hyggelig opskrift, som er en kombination af min bedste opskrift på luftige boller og mormors kardemommesnurrer. Kardemomme, med sin varme og krydrede karakter, giver disse snurrer en unik smag, der passer perfekt til årstiden. Jeg synes det var lidt svært at lure teknikken på hvordan man opnår den dekorative snurrede facon, så derfor har jeg lavet en ekstra lille film der tydeligt viser det. Sammen teknik kan du bruge til kanelsnurrer. Så tag et øjeblik til at fordybe dig i køkkenets magi og lad dem være det perfekte følgeskab til dine vinteraftener, hvor hygge og smag går hånd i hånd.
God fornøjelse - Kram fra Mathilde