16. december: Kanelristede mandler
Forkæl dig selv med disse lækre kanelristede mandler. Der bliver mange ud af denne opskrift, men de forsvinder også hurtigt...
Det skal du bruge:
1 bæger past. Æggehvide
1 tsk Vanilleekstrakt
300 g Mandler
100 g Sukker
100 g Rørsukker
5 tsk stødt Kanel
Sådan gør du:
Pisk først æggehviden sammen med vanilleekstrakten og pisk, til det skummer - det skal ikke være stift, blot let skummende. Kom herefter mandlerne ned i blandingen og tilsæt sukker, rørsukker og kanel. Rør hele molevitten godt sammen, så alle mandlerne er dækket af et fint lag kanelsukker. Sørg her for at komme helt i bund, så æggehviden ikke falder til bunden, men i stedet bliver fordelt ud over alle mandlerne.
Vend herefter alle mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Spred dem godt ud over hele pladen og bag dem i en 120 grader varm ovn i cirka 45 minutter. Hold dog et vågent øje med dem under hele processen og sørg for at vende dem rundt på pladen indimellem, så de ikke brænder på.
Lad til sidst mandlerne køle af på en bagerist, og kom dem herefter i en lufttæt beholder/kagedåse, eller hæld dem i en fin cellofanpose. Bind et fint bånd omkring og giv dem væk til en, du holder af.