Bålmad 13/8
Til eventet her på Kærby Mølle, som vi afholdt i lørdags, var familien Hjulmand Madsen forbi og lave mad på bål. Drengen hjalp flittigt til og maden blev tilberedt i skyggen af de store træer ved søen. Jeg vider dig flere billeder fra dagen senere på ugen. Maden Michale og Cat lavede, var et stort hit og flere ville gerne have opskrifterne. De kommer her;
Sommergryde på bål:
500 g sommerbuk, 200 g grågås, 200 g svampe, 1 pk bacontern, 2 store gulerødder, 1 kg kartofler, 1-2 rødløg, 1 bundt forårsløg, 1 fed hvidløg, 2 spsk. smagsneutral olie, 1ds tomat pure, 1/2 l fløde, 4 dl vand, 1 bouillon, 3 dl æblejuice, 1 tsk. stødt paprika, salt og peber.
Skræl og skær gulerødder, æbler (må gerne ha skræl) og kartofler i tern. Rens løg og forårsløg og skær i tern og små stykker. Kødet skæres også i små stykker.
Varm gryden op med olie og rist paprikaen deri. Pres hvidløget og kom det i sammen med bacon. Derefter tilføjes kødet og det hele steges gyldent.. det må ikke brænde på…
Så skal løg og forårsløg i. Bliver det hurtigt tørt, kan man med fordel tilføje lidt mere olie. Gulerødder og kartofler vendes i, med tomat puré og vandet tilføjes, når det er vendt godt sammen, tilføj 1 hønsebouillon. Det skal små simre i 15 minutter.
Så er det tid til æblestykkerne og æblejuicen. Kog det op og tilføj fløden. Nu får det hele en flot orange farve og det er færdigt når kartoflerne og gulerødderne har en færdig konsistens.
Smag til med salt og peber. Kan anbefale godt brød og en kold øl til.
De serverede også små “hapsere” med røget kronvildt og porrecreme.
100 g røget vildt, 1 flute, lidt olie til ristning af brød
Porrecreme af;
3 porrer, 3 spsk. smør, 1 Kyllinge boullion terning,
1/4 piskefløde, salt og peber, 1 tsk. citron saft.
Rens og snit porerne i tynde skiver.. Smelt smør på en pande og steg porrene gyldne, de må ikke blive brune, kun flotte og bløde .. Tilsæt fløde og bouillon og lad det små simre til det får en lækker cremet konsistens, vær tålmodig .. ikke for høj varme.. Smag til med salt, peber og citron saft…
Rist skiver af brød, kom porrecreme og skiver af røget vildt på. HAPS, det smager godt!