4. december: Lækkert kanelbrød
Vi elsker bagværk med kanel ved juletid. Her får du opskriften på et dejligt kanelbrød.
Til et stort eller to mindre brød skal du bruge:
Dej:
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 dl mælk
3 tsk sukker
2 tsk salt
½ dl olie
500-600 g hvedemel
Fyld:
3 spsk blødt smør
5 tsk kanel
100 g Sukker
Sådan gør du:
Opløs først gæren i det lunkne vand og tilsæt herefter mælk, olie, sukker og salt. Til sidst melet, som skal tilsættes lidt efter lidt, da dejen skal være let klistret, men stadig sammenhængende. Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i cirka ½ time.
Vend herefter dejen ud på et meldrysset bord. Form først dejen til et rektangel (lidt mindre end den brødform du skal bage brødet i) og rul det så fladt ud i et aflangt rektangel (cirka 1 centimeter tykt). Herefter smøres dejen med smør og drysses dernæst med kanel og sukker, der er blandet. Der skal være et jævnt lag over hele dejens flade. Nu rulles dejen sammen på den korte led, så du får flest ”sammenrulninger”, når du skærer brødet. Kom brødet op i den smurte brødform og pensl med et sammenpisket æg.
Bag brødet ved 200 grader i cirka 30 minutter. Brødet er færdigt, hvis det lyder hult, når der bankes i bunden af det. Server gerne brødet lunt og med en god klat smør ovenpå – husk kaffe.