21. december: Juleknas til juledagene

Chokolade- og nougatbrud
300 g nougat
300 g mørk chokolade
75 g mandler
100 g saltede peanuts
Lidt kardemomme

Hak mandlerne fint og smelt halvdelen af chokoladen. Det kan gøres i mikroovnen. Giv den 20 sekunder ad gangen på højeste trin og rør mellem hver gang. Du kan også smelte den over et vandbad. Bland de finthakkede mandler i chokoladen sammen med kardemommen. Fordel chokoladen i en firkantet form, ca. 15x20 cm, som er beklædt med bagepapir. Sæt blandingen på køl i 10 minutter.

Fortsæt med næste trin, når chokoladen er blevet hård. Smelt nougaten på samme måde som chokoladen, men den skal smeltes, ikke tempereres. Rør peanuts i nougaten og hæld blandingen ud over chokoladelaget. Sæt formen i fryseren. Fortsæt med næste lag, når nougaten er størknet. Smelt resten af chokoladen og fordel den ovenpå det størknede nougatlag. Stil blandingen i fryseren igen i 10 minutter. Løft nougatbruddet ud af formen og læg det på et skærebræt. Skær det ud i firkantede stykker ved hjælp af en stor køkkenkniv. Brug eventuelt en varm kniv.

Forrige
Forrige

22. december: Hindbærdrink

Næste
Næste

20. december: Last minute pynt af papruller